Cada any al món 4,6 milions de persones seran diagnosticades de l´enfermetat de la memòria, l’Alzheimer. A mesura que la ciència avança en la investigació, la població afectada per aquesta dolència disposa de més anys per viure amb millor qualitat de vida.

En les primeres etapes de l’enfermetat mantenir la pròpia autonomia del malalt és un repte quan la dolència afecta a l’orientació, mobilitat, i és clar, a la memòria. Aquesta autonomia és fonamental perquè el malalt mantingui una activitat física i una rutina d’exercisis a l´exterior que són imprescindibles per seguir mantenint una bona salut física.

Existeixen al mercat un seguit d’eines per a la geolocalització de malalts com poden ser rellotges de pulsera o walkies, però entre els seus inconveninents està potser que no són molt econòmics.

Twerimòbil
Tweritwitter2015-02-18 18.40.09
Una solució que aplega tot un seguit d’aventatges, és l´aplicació per a mòbils i tauletes, Adroid o iOS, anomenada Tweri. Aquest aplicació grauïta permet establir uns límits de seguretat per a que la persona pugui anar a passeig amb la particularitat que portarà integrat al seu telèfon mòbil aquest sistema a partir de la qual es pot marcar un temps límit i un radi de distància. En cas que el malalt es desorientés, o trigués més del compte, el sistema enviaria una alerta a la persona que s´hagués establert a la configuració. També el propi malalt pot enviar un senyal en cas de pèrdua. És molt interessant que l’aplicació funciona sense conexió de dades, sense GPS o sense bateria.

La segueixen una comunitat de 20.000 usuaris, i ha estat inclosa per The App Date entre les 50 millors aplicacions mòbils en espanyol per al sector de la salut. És una aplicació creada per Solusoft junt amb l’Associació de familiars i malalts d’Alzheimer de Getafe, i per ampliar aquesta informació poder visitar la pàgina web de Tweri.   http://www.tweri.com/inicio.aspx